Οικονομία

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη
Ζαββός: Σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση αλλά και τη μεταρρύθμιση του «Ηρακλή».

Σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση αλλά και τη μεταρρύθμιση του «Ηρακλή».

Για τον «Ηρακλή» και τη μείωση του κόστους της τραπεζικής χρηματοδότησης

Ο κ. Ζαββός τόνισε ότι: «Η μεταρρύθμιση του «Ηρακλή» θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τράπεζες, που απελευθερώνουν τα παραγωγικά κεφάλαια που δεσμεύονταν για τα κόκκινα δάνεια ενώ τώρα μπορούν πλέον να τα κατευθύνουν ευχερέστερα και με καλυτέρους όρους σε νέες, υγιείς χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο «Ηρακλής» ξανακάνει επενδύσιμες τις ελληνικές τράπεζες κι αυτό γιατί, υστέρα από χρόνια αποκλεισμού, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απευθύνονται εκ νέου στις διεθνείς αγορές για την άντληση κεφαλαίων. Η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω αυτού έχει αποτελέσει καταλύτη για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τραπεζών, αλλά και για την κατάκτηση υψηλότερης επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα. Ήδη δύο συστημικές τράπεζες άντλησαν από τις διεθνείς αγορές μέσω Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου (Απρίλιος και Ιούνιος 2021) συνολικό ποσό κεφαλαίων που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο «Ηρακλής» έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιαγορά και την κτηματαγορά μέσω της γενικότερης εξισορρόπησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Τραπεζικό Σύστημα

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και το Τραπεζικό Σύστημα ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο ρόλος των τραπεζών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος ενόψει της έλευσης των πόρων του Ταμείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments