ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Γεωργαντάς
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: 7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένοι έως το τέλος του καλοκαιριού

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την κάρτα Freedom Pass αλλά και τον κατ' οίκον εμβολιασμό, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία των εμβολιασμών.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την κάρτα Freedom Pass αλλά και τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: Όσα είπε για το Freedom Pass

Για το Freedom Pass γίνεται σύνδεση με κωδικούς taxisnet, ενώ για όσους δεν έχουν κωδικούς taxisnet, εξήγησε πως μπορούν να κάνουν αίτηση στα ΚΕΠ. Η αίτηση όπως είπε χρειάζεται μία με δύο μέρες για να εγκριθεί, ενώ πρόσθεσε πως θα προστεθούν και επιπλέον τραπεζικά καταστήματα για να διαλέξουν οι νέοι όσους επιθυμούν.

Οι συνολικοί δικαιούχοι του Freedom Pass, νέοι 18-25, συνολικά είναι γύρω στις 950.000, ενώ οι μέχρι στιγμής εν δυνάμει δικαιούχοι είναι περίπου 280.000. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και όσους έκλεισαν ραντεβού από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. Πολύ ικανοποιητικό χαρακτήρισε το ρυθμό των νέων που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ πρόσθεσε πως σε σύγκριση με άλλες ομάδες ο εμβολιαστικός ρυθμός είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος.

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr

Όσον αφορά την πλατφόρμα για τους νέους 15 έως 17, τόνισε πως έχουμε μέχρι τώρα 25-30 χιλιάδες ραντεβού, κάτι που χαρακτήρισε επίσης ως ικανοποιητικό. Σχετικά με τις ηλικίες 12-15, τόνισε πως αναμένεται το πράσινο φως από την επιτροπή.

Αυθημερόν και κατ’ οίκον εμβολιασμός

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως δίνεται η δυνατότητα να γίνει εμβολιασμός αυθημερόν και στον τόπο των διακοπών, ενώ η δεύτερη δόση μπορεί στη συνέχεια να γίνει σε ένα εμβολιαστικό κέντρο κοντά στον τόπο κατοικίας. Όσον αφορά τους καθημερινούς εμβολιασμούς, δήλωσε πως στο τέλος του καλοκαιριού με τον ρυθμό που υπάρχει προς το παρόν θα έχουμε φτάσει τους 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους. Με 30-35 χιλιάδες καθημερινούς εμβολιασμούς ο στόχος αυτός θα είναι εφικτός είπε.

Σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό για τους ανθρώπους που έχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα που δικαιολογούν εμβολιασμό στο σπίτι. Η αίτηση γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό ιδιώτη ή του δημοσίου, ενώ στη συνέχεια ο εμβολιασμός γίνεται από συγκεκριμένους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για αυτή τη διαδικασία. Ακόμη, δήλωσε υπάρχει μεγάλη επάρκεια εμβολίων για την οποία όπως είπε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Τέλος όσον αφορά την εφαρμογή για την «κάρτα ασθενούς», δήλωσε πως ελπίζει να τη δούμε μέσα στον Ιούλιο.