Ελλάδα

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Eμπρησμός κλεμμένου φορτηγού η αιτία της πυρκαγιάς

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Eμπρησμός κλεμμένου φορτηγού η αιτία της πυρκαγιάς
Φωτιά Θεσσαλονίκη: Φημολογείται ότι οι δράστες πυρπόλησαν κλεμμένο φορτηγό του Δήμου Παύλου Μελά για να κρύψουν τα χνάρια τους.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες περίπου στις 22:00 στην περιοχή της Εφεδρούπολης, στη Νέα Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του παλιού λατομείου, πάνω από την Περιφερειακή Οδό, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων απείλησε προσωρινά και κατοικίες.

Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, καταφέρνοντας να σβήσουν τις μεγάλες φλόγες και να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μιάμιση ώρα μετά. Πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να σβήνουν μικροεστίες ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο, σύμφωνα με το thes.gr, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, που τόνισε: «Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Εφεδρούπολη, δίπλα στο Παπαγεωργίου. Υπάρχουν και σπίτια. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα. Είναι ελεγχόμενη η φωτιά αλλά έχει δυνατό άνεμο και φοβόμαστε αναζωπυρώσεις. Κινδύνευσαν σπίτια αλλά βοήθησε η Πυροσβεστική».

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Eμπρησμός κλεμμένου φορτηγού η αιτία της πυρκαγιάς

Εμπρησμός οχήματος φαίνεται να είναι η αιτία πίσω από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, το βράδυ της Τετάρτης 21/7, στην Νέα Ευκαρπία. Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως είδαν ένα φλεγόμενο όχημα.

Αργότερα, διαπιστώθηκε πως το όχημα ήταν περιουσία του Δήμου Παύλου Μελά το οποίο είχε κλαπεί τον προηγούμενο χρόνο. Πιθανώς οι κλέφτες έβαλαν φωτιά στο όχημα με σκοπό να κρύψουν τα ίχνη τους, απειλώντας στο μεταξύ ολόκληρο το δάσος και τους κατοίκους της περιοχής, μεταφέρει το voria.gr.

ΚΚΕ: Η απουσία μέτρων αντιπυρικής προστασίας οδήγησε στην πυρκαγιά

«Αποτελεί συνέχεια μια σειράς πυρκαγιών που σαρώνουν όλη την επικράτεια της χώρας, αλλά και τοπικών πυρκαγιών, όπως αυτές του Σέιχ – Σου και του πρώην στρατόπεδου Καρατάσιου το προηγούμενο διάστημα. Μια πραγματικότητα που ξεσκεπάζει τα περί «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα», σημειώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Με την πυρκαγιά της Εφεδρούπολης κινδύνεψαν ζωές κατοίκων, εργαζομένων υγειονομικών και ασθενών στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και χτύπησε για ακόμα μια φορά το καμπανάκι για πιθανότητα πρόκλησης μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, με τη φωτιά να αναπύσσεται στην ίδια περιοχή που βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι πιθανότητες πρόκλησης πυρκαγιάς στο σημείο ήταν μεγάλες, καθώς η αφετηρία της ξεκίνησε από ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια σημείο, όπως το παλιό λατομείο, και εξαπλώθηκε σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, με βασικό στοιχείο ότι βρίσκεται μέσα, ουσιαστικά, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με χόρτα, ξερά κλαδιά και θάμνους παντού.

«Η εγκατάλλειψη των παραπάνω περιοχών στην μοίρα τους εδώ και δεκαετίες και η απουσία μέτρων αντιπυρικής προστασίας πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες για αντίστοιχα συμβάντα και στο μέλλον», τονίζει το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments