Πως Να

Πως να απαλλαγείτε από σαμιαμίδια και σαύρες

Πως να απαλλαγείτε από σαμιαμίδια και σαύρες
Πως να απαλλαγείτε από σαμιαμίδια και σαύρες: Πέντε τρόποι που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ενολχητικών επισκεπτών.

Πάνω από 200 εκατομμύρια χρόνια, οι σαύρες υπάρχουν παντού στον πλανήτη – εκτός από την Ανταρκτική. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν από την εποχή των δεινοσαύρων. Υπάρχουν πάνω από 5.000 διαφορετικά είδη και όλα τους αλλάζουν δέρμα μεγαλώνοντας. Οι σαύρες δεν είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους. Πράγματι, πολλά είδη οι άνθρωποι τα έχουν ως κατοικίδια. Οι περισσότεροι βέβαια δεν είναι χαρούμενοι εάν το σπίτι τους έχει σαύρες. Ορίσστε πως να απαλλαγείτε από σαμιαμίδια και σαύρες.

Γιατί πιθανώς να θέλετε τις σαύρες να μείνουν μακρυά από το σπίτι σας

Τα περιττώματα των σαυρών είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Είναι μαύρα στο χρώμα και έχουν λευκές άκρες. Είναι αηδιαστικά και πιθανώς επικίνδυνα για την υγεία μας, κυρίως των παιδιών. Υπάρχουν παντού στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν πολλές σαύρες. Το πρόβλημα είναι πως συχνά οι σαύρες είναι φορείς σαλμονέλας, ενός βακτηρίου που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.

Ανεξάρτητα από τον λόγο που δεν τις θέλετε στο σπίτι σας, δείτε μερικούς εύκολους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους να τις διώξετε:

1. Σκόρδο

Οι σαύρες μισούν την μυρωδιά του σκόρδου, οπότε μπορείτε να βάλετε σκόρδα στις πόρτες και τα παράθυρα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από χυμό σκόρδου και νερό και να το χρησιμοποιείτε σαν σπρέι.

2.Σπρέι πιπεριού

Αντί για σκόρδο, χρησιμοποιήστε 2 κ.γ πιπέρι τριμμένο. Βάλτε και σκόνη τσίλι αν θέλετε. Ανακατέψτε με νερό και ψεκάστε τις γωνίες, τα κουφώματα και όπου αλλού δείτε σαύρες.

3. Φτερά παγωνιού

Είναι ασυνήθιστο και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση αλλά οι σαύρες φοβούνται πολύ αυτά τα φτερά. Μπορείτε να τα αγοράσετε στο διαδίκτυο.

4. Τσόφλια αβγού

Η μυρωδιά των αβγών διώχνουν τις σαύρες γιατί νομίζουν πως υπάρχει κάποιο άλλο πλάσμα στο σπίτι.

5. Κρύο νερό

Ρίξτε κρύο νερό σε μία σαύρα και θα ακινητοποιηθεί.

Εάν έχετε πάρα πολλές σαύρες στο σπίτι, μπορείτε να πάρετε μία γάτα για να τις κανονίσει. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε καθαρό το σπίτι σας και να σκοτώνετε έντομα που αποτελούν τροφή για τις σαύρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments