Lifestyle

Νίκος Ξανθόπουλος: Η ανάρτηση του ηθοποιού που ξεσήκωσε επιθέσεις

Νίκος Ξανθόπουλος: Η ανάρτηση του ηθοποιού που ξεσήκωσε επιθέσεις
Νίκος Ξανθόπουλος: Η ανάρτηση του ηθοποιού που ξεσήκωσε επιθέσεις από τους συγγενείς του

Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει κάνει δυο γάμους, από τον πρώτο του απέκτησε έναν γιο με την Ελένη Καρπέτα. Ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι ιδιαιτέρως ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο ανέβασε μια φωτογραφία του γιου του από το δεύτερο γάμο για να του ευχηθεί «χρόνια πολλά».

Αυτό αποτέλεσε και την αιτία που του “επιτέθηκε” η ανιψιά του με το παρακάτω σχόλιο: «Θείε Νίκο να χαιρόμαστε τον Γιώργο. Έχεις όμως και άλλο γιο. Από τον πρώτο σου γάμο με τη θεία μου, Ελένη Καρπέτα από την Χιλιάδου, που ήταν επίσης ηθοποιός. Τον λένε Παναγιώτη Ξανθόπουλο και ήταν αρχιτυπογράφος στο συγκρότημα Μπόμπολα. Σου έχει χαρίσει εγγόνια. Μήπως να το ανέφερες κάποτε; Το λέω με αγάπη” με τον Ξανθόπουλο να απαντά «Έχει γίνει αναφορά και στον Παναγιώτη και μάλιστα πολλές φορές όπως και στο εγγονό μου το Νίκο..» Νίκος Ξανθόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νίκος Ξανθόπουλος (1934) είναι Έλληνας ηθοποιός. Έγινε πολύ γνωστός και δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών ερμηνεύοντας το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία, αλλά τελικά λυτρώνεται.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου του 1934. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 ως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Στο Εθνικό Θέατρο, μαθητής ακόμα, συμμετείχε ως μέλος του χορού, σε διάφορες τραγωδίες, περιοδεύοντας στο εξωτερικό.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο, έγινε με το Θίασο Κατερίνας, στην κομεντί “Βιργινία”. Συνέχισε στο ελεύθερο θέατρο με διάφορους ρόλους: “Η κυρία δε με μέλει”, “Λα μάμα”, “Ηλέκτρα” (Θίασος Ροντήρη, όπου έπαιξε το ρόλο του Ορέστη), “Είσοδος υπηρεσίας”, “Σκάνδαλα στην εξοχή” και το “Τραγούδι του νεκρού αδερφού” (Θίασος Κατράκη).

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1958, στην ταινία Η ζωή μου αρχίζει με σένα, αλλά ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής, καθιερώθηκε από το σκηνοθέτη-παραγωγό Απόστολο Τεγόπουλο (Κλακ Φιλμ), με τον οποίο ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία από το 1964 μέχρι το 1971, σε μουσικές δραματικές ταινίες. Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ανάμεσα στις υπόλοιπες, πρωταγωνίστησε σε 30 δραματικές ταινίες, στις οποίες ερμήνευσε 300 τραγούδια.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε την Ελλάδα. Αργότερα καθώς σταμάτησε τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, μεταπήδησε στο λαϊκό τραγούδι. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 δίσκους και 55 σινγκλς.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά “Αγρίμια”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments