Αθλητισμός

Αλέξης Αλεξανδρής: Προπονητής σε ομάδα – έκπληξη

Αλέξης Αλεξανδρής: Προπονητής σε ομάδα – έκπληξη
Αλέξης Αλεξανδρής: Σε ποια άραγε ομάδα - έκπληξη έπιασε δουλειά ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ως προπονητής;

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Αλέξης Αλεξανδρής είναι πλέον προπονητής του Αμαρυνθιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Αλέξη Αλεξανδρή, έχει στόχο την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:  «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στον Αμαρυνθιακό. Αισθάνομαι ωραία εδώ και οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν βοηθήσει τα μέγιστα σε αυτό. Έχουμε υψηλούς στόχους για εφέτος, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο. Και αυτό θα γίνει μόνο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου ότι θα τα καταφέρουμε». Αλέξης Αλεξανδρής

Αλέξης Αλεξανδρής: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Αλέξης Αλεξανδρής (Κιάτο, 21 Οκτωβρίου 1968) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Σε συλλογικό επίπεδο

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Αναγέννησης Κιάτου και το 1986, σε ηλικία 18 ετών, πήγε στη Βέροια. Με την ομάδα σημείωσε 10 γκολ μέχρι τον Μάιο του 1988, όταν η Βέροια υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1989-90.

Το 1991 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, όπου με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ. Αλέξης Αλεξανδρής

Το 1994, μετά τη λήξη του συμβολαίου, μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό. Την περίοδο 1996-97 αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ. Αξιομνημόνευτο έχει μείνει το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Άγιαξ στις 23 Οκτωβρίου 1998 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (1998-99). Χαρακτηριστικά έχουν μείνει επίσης τα τέρματα του με ανάποδο ψαλίδι.[εκκρεμεί παραπομπή]

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά 504 συμμετοχές πρωταθλήματος και 249 τέρματα, καθώς και 48 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 10 τέρματα. Από αυτά τα 202 σε 408 αγώνες είναι πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος. Είναι 4ος σκόρερ των εθνικών πρωταθλημάτων με 234 τέρματα μετά τους Θωμά Μαύρο και Αντώνη Αντωνιάδη (260 γκολ) και Κριστόφ Βαζέχα (244 γκολ). Επίσης, μαζί με τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Μίμη Δομάζο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. (Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει 11 και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 12 πρωταθλήματα).

Στις εθνικές ομάδες

Με την Εθνική Ελλάδας ο Αλεξανδρής αγωνίστηκε 42 φορές, έχοντας σημειώσει 10 τέρματα. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 1991, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με το Μαρόκο (0–0). Συμμετείχε στην αποστολή της Ελλάδας που έλαβε μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ το 1994, αγωνιζόμενος σε έναν αγώνα. Αλέξης Αλεξανδρής

Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1988, εναντίον της Γαλλίας.

Μετά την ποδοσφαιρική καριέρα

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Αλεξανδρής ξεκίνησε καριέρα προπονητή. Υπήρξε προπονητής στα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού, ενώ έχει εργαστεί ακόμη στην κυπριακή ΠΑΕΕΚ, στην Κέρκυρα και στην Ελασσόνα. Ακολούθησε η Σεβερίν από τη Ρουμανία, στην οποία αρχικά συμφώνησε το Δεκέμβριο του 2012 αλλά τελικά δεν ανέλαβε. Το 2013 ανέλαβε την ομάδα του Ιάλυσου, ενώ το 2014 ανέλαβε τον Άρη Αρχαγγέλου. Τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε για δεύτερη φορά στην Ελασσόνα μετά από τρίμηνο πέρασμα στην ομάδα της Β’ΕΠΣΕ Εύβοιας, ΑΟ Αμαρυνθιακός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments