Ελλάδα

Πυρκαγιές: Σε εξέλιξη σε Νέα Αλμυρή Κορινθίας και Επίδαυρο

Πυρκαγιές: Σε εξέλιξη σε Νέα Αλμυρή Κορινθίας και Επίδαυρο
Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζει να δίνει η Πυροσβεστική.

Σε πολλαπλά μέτωπα με πυρκαγιές επιχειρεί η Πυροσεβστική σήμερα συνεχίζοντας τις χθεσινές της προσπάθειες. Τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Νέα Αλμυρή (Κορινθία), προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι.

Πυρκαγιές: Σε εξέλιξη σε Νέα Αλμυρή Κορινθίας και Επίδαυρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πυρκαγιές

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας όμως και σε αυτή την περίπτωση καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα· στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ευρύτερη περιοχή (Αλμυρή, Κρύα Βρύση, Γαλατάκι, Λουτράς Ωραίας Ελένης) φαίνεται πως έχει μπει στο «στόχαστρο» εμπρηστών.

Υπενθυμίζεται πως, μήνυμα προς όσους πολίτες βρίσκονται στο οικισμό του Ρυτού Κορινθίας να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους από την περιοχή απεστάλη το απόγευμα του Σάββατου μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) από την υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Πυρκαγιές

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στην Λίμνη Ευβοίας. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές, με τα πλέον σοβαρά περιστατικά να εντοπίζονται πλέον στο Ρυτό Κορινθίας, το Ασκληπιείο Επιδαύρου. Παράλληλα έχει οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο στον Ταξιάρχη, στη Χαλκιδική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments