Οικονομία

Τράπεζες: «Κερδίζουν» έδαφος τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα του τραπεζικού συστήματος

Τράπεζες: «Κερδίζουν» έδαφος τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα του τραπεζικού συστήματος
Τράπεζες: Σταδιακή αλλαγή παρουσιάζουν πλέον τα τραπεζικά καταστήματα καθώς αυξάνονται όλο και περισσότερο τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα των τραπεζών.

Σταδιακή αλλαγή παρουσιάζουν πλέον τα τραπεζικά καταστήματα καθώς αυξάνονται όλο και περισσότερο τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα των τραπεζών.

Τι δείχνουν τα στοιχεία των τραπεζών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποιούν internet banking είναι περίπου 3,7 εκατομμύρια ενώ ο αριθμός ενεργών χρηστών στο mobile banking που δείχνει να κυριαρχεί διεθνώς και στην χώρα μας έφτασε τα 3,8 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 το αντίστοιχο ποσό των χρηστών ήταν 150.000 αναφορικά με το mobile banking.

Τι άλλαξε τις «τραπεζικές συνήθειες»

Ένα από τα στοιχεία που φαίνεται πως άλλαξαν τις τραπεζικές συνήθειες ήταν και η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η προσπάθεια του τραπεζικού συστήματος να εκπαιδεύσει τους συναλλασσόμενους προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, άνοδο παρουσιάζει και ο αριθμός των atm στη χώρα που συνεχώς αναβαθμίζονται και πλέον έχουν φθάσει τα 6.000. Εκτός όμως από τα πολλά atm ένας άλλος λόγος είναι και το γεγονός ότι μπορούν να εξοφλούνται και λογαριασμοί από το τραπεζικό σύστημα σε όλο και περισσότερα σημεία. Παραδείγματα μεγάλων εταιρειών, όπως αυτές τις ενέργειας αλλά και η εξόφληση οφειλών προς δήμους αλλά και την εφορία, μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον ανέπαφα και με οποιαδήποτε κάρτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments