Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι αύριο οι ενστάσεις για την επιστρεπτέα 3 έως 7

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι αύριο οι ενστάσεις για την επιστρεπτέα 3 έως 7
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου έχουν δυνατότητα για την υποβολή ενστάσεων οι επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στους κύκλους 3 έως 7. Η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Μέχρι αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου έχουν δυνατότητα για την υποβολή ενστάσεων οι επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στους κύκλους 3 έως 7. Η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ολόκληρη η διαδικασία

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ και επιλέγουν εναντίωση στην απόρριψη της αίτησής τους και επανεξέτασή της. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν :

  • σε ποιο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής έκαναν αίτηση και απορρίφθηκε
  • για ποιον λόγο θεωρούν ότι κακώς κόπηκαν ενώ δεν έπρεπε να στείλουν συνημμένα τα δικαιολογητικά που στηρίζουν την ένσταση και το αίτημα λήψης των κρατικών ενισχύσεων που στερήθηκαν.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ άνοιξε ειδική εφαρμογή ενώ παράλληλα απέστειλε και ειδοποιητήρια σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που απορρίφθηκαν από τους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3-7, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλουν ένσταση αλλά και αίτηση επανεξέτασης του αιτήματος τους.

Ποιοι στέλνουν δικαιολογητικά έως τέλη Σεπτεμβρίου

Προθεσμία μέχρι και το Σεπτέμβριο έχουν όλοι όσοι έλαβαν χρήματα από τους κύκλους της επιστρεπτέα προκαταβολής προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους. Υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου.

ΑΑΔΕ

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δικαιολογητικά

Όλες οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας. Το πιστοποιητικό προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, ήτοι των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.

Επιπλέον, μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, υποχρεούνται στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του λογιστή της επιχείρησης, με το περιεχόμενο που ορίζεται στο Παράρτημα των σχετικών ΚΥΑ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δεν υποχρεούνται στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του λογιστή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments