Πολιτική

Τσίπρας Μαξίμου: Πολιτική κόντρα για τον καύσωνα

Τσίπρας Μαξίμου: Πολιτική κόντρα για τον καύσωνα
Τσίπρας Μαξίμου: Η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου.
Τσίπρας Μαξίμου: Η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου.

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τον καύσωνα. Το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κηρυχθεί η Δευτέρα σε αργία λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει με ανάρτηση του στο Facebook ότι «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών». «Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», αναφέρει.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί», για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν».

Η απάντηση του Μέγαρου Μαξίμου

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω της κορύφωσης του καύσωνα στη χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν: «Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνέπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής.

»Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments