Video

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστης ΕΚΑΒ κρατάει το χέρι 82χρονης ασθενούς

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστης ΕΚΑΒ κρατάει το χέρι 82χρονης ασθενούς
Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστης ΕΚΑΒ κρατάει το χέρι 82χρονης ασθενούς. Δίνει κουράγιο στην ηλικιωμένη στην κάψουλα αεροδιακομιδής.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με διασώστη του ΕΚΑΒ που δίνει κουράγιο σε 82χρονη με κορονοϊό. Ο διασώστης γιατρός, Δημήτρης Γάλλος, βάζει το χέρι τουεπάνω στην ειδική κάψουλα όπου βρίσκεται η ηλικιωμένη γυναίκα, κατά τη μεταφορά της από την Πάρο στην Αθήνα.

«Σε μια γλώσσα βουβή δίναμε κουράγιο και δύναμη ο ένας στον άλλο. Η κυρία Ελένη με το υπέροχο χαμόγελο μέσα από τον ειδικό θάλαμο διακομιδής ασθενών με Covid19 (αρνητικής πίεσης) μας ευχαριστούσε με όποιον τρόπο μπορούσε. Θα τα καταφέρει!!!», έγραψε ο γιατρός στο βίντεο, που ανήρτησε στα social media και προκαλεί συγκίνηση.

Ελλάδα κορωνοϊός: Η αύξηση εισαγωγών έφτασε το 539%

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» του στην Ελλάδα, καθώς από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών.

Συγκεκριμένα από τις 33 εισαγωγές στα νοσοκομεία που είχε η χώρα μας αρχές Ιουλίου, την Παρασκευή ο αριθμός έφτασε τους 178, μίας αύξηση 539%. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στις διασωληνώσεις, ωστόσο η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων μετά το ρεκόρ που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, ο αριθμός τους έχει σταθεροποιηθεί.

Ελλάδα κορωνοϊός: Τα στοιχεία για νοσηλείες και κρούσματα

Σταθεροποίηση παρατηρείται στα κρούσματα μετά την αρχική αύξηση:

19 Ιουλίου: 1.884 20 Ιουλίου: 3.565 21 Ιουλίου: 2.972 22 Ιουλίου: 2.604 23 Ιουλίου: 2.854

Όσον αφορά τις νοσηλείες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ είχαμε 33 εισαγωγές την 8η Ιουλίου, 59 την 15η Ιουλίου 101, την 21η Ιουλίου 173 ενώ προχθές 178 μια αύξηση από τις αρχές του μήνα κατά 539%. Η αύξηση των νοσηλειών ακολούθησε την εξής πορεία την εβδομάδα που πέρασε:

19 Ιουλίου: 878 20 Ιουλίου: 935 21 Ιουλίου: 977 22 Ιουλίου: 1.045 23 Ιουλίου: 1.100

Ελλάδα κορωνοϊός: Αρκετοί νέοι νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ

Την αύξηση εισαγωγών covid περιστατικών στα νοσοκομεία επιβεβαίωσε και η Μίνα Γκάγκα. «Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ελλάδα κορωνοϊός

Σύμφωνα με την γιατρό, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. «Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία».

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι αρκετοί νέοι, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορoναϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως: άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες. Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, εκτίμησε ότι «πιθανόν να χρειαστεί», προσθέτοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12, εκτίμησε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, λέγοντας πως το να κλείνουν τα σχολεία δεν είναι καλό για τα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments