Οικονομία

ΑΑΔΕ: Λύθηκε τεχνικό πρόβλημα στο Taxisnet που αφoρούσε ελεύθερους επαγγελματίες

ΑΑΔΕ: Λύθηκε τεχνικό πρόβλημα στο Taxisnet που αφoρούσε ελεύθερους επαγγελματίες
ΑΑΔΕ: Επιλύθηκε το πρόβλημα από την ΑΑΔΕ που αντιμετώπιζε το Taxisnet και οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες με παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Επιλύθηκε το πρόβλημα από την ΑΑΔΕ που αντιμετώπιζε το Taxisnet και οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες με παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς επιβαρύνσεις μέσα στην κανονική προθεσμία.

ΑΑΔΕ: Μέχρι σήμερα οι ενστάσεις για την επιστρεπτέα 3 έως 7

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου έχουν δυνατότητα για την υποβολή ενστάσεων οι επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στους κύκλους 3 έως 7. Η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ολόκληρη η διαδικασία

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ και επιλέγουν εναντίωση στην απόρριψη της αίτησής τους και επανεξέτασή της. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν :

  • σε ποιο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής έκαναν αίτηση και απορρίφθηκε
  • για ποιον λόγο θεωρούν ότι κακώς κόπηκαν ενώ δεν έπρεπε να στείλουν συνημμένα τα δικαιολογητικά που στηρίζουν την ένσταση και το αίτημα λήψης των κρατικών ενισχύσεων που στερήθηκαν.

ΑΑΔΕ Παράλληλα, η ΑΑΔΕ άνοιξε ειδική εφαρμογή ενώ παράλληλα απέστειλε και ειδοποιητήρια σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που απορρίφθηκαν από τους κύκλους Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3-7, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλουν ένσταση αλλά και αίτηση επανεξέτασης του αιτήματος τους.

Ποιοι στέλνουν δικαιολογητικά έως τέλη Σεπτεμβρίου

Προθεσμία μέχρι και το Σεπτέμβριο έχουν όλοι όσοι έλαβαν χρήματα από τους κύκλους της επιστρεπτέα προκαταβολής προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους. Υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού πλαισίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments