Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Δύσκολο να ελεγχθεί

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Δύσκολο να ελεγχθεί
Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 8 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 290 Πυροσβέστες.

Αναφορικά με τις γενναίες προσπάθειες και την μάχη με την πύρινη κόλαση που δίνεται στην Αχαΐα την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζουμε πως άλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αλμυρός στην Μαγνησία. Σημειώνεται πως η περιοχή της Αχαΐας είχε απασχολήσει την πυροσβεστική και πριν από δύο μέρες.

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Δύσκολη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό. Για αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Έκτακτο μήνυμα στο 112

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα 112 στους πολίτες που κατοικούν στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα. Υπενθυμίζουμε πως άλλη μία πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αλμυρός στην Μαγνησία.

Σύμφωνα με το patrastimes, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος οι άνεμοι να την κατευθύνουν προς το χωριό. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα

Πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της κατασκήνωσης στου Λαμπίρι. Τα παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς. Οι αρμόδιες αρχές καλούν του οδηγούς που κινούνται προς Αθήνα να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου-Ιτέας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments