Ελλάδα

Φωτιά στην Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Φωτιά στην Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας
Φωτιά στην Ρόδο: Κατόπιν εντολής του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δημοτικές ενότητες.

Η φωτιά στην Ρόδο προχωράει, ενώ ήδη η Πολιτική Προστασία έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο δημοτικές ενότητες του δήμου Ρόδου. Άλλωστε, με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι 7 από τις 10 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου

Πιο συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Το ιστορικό της φωτιάς

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Ρόδου, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Κυριακή το νησί. Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού στη Ρόδο. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα.

Στην δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και  20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ με το Beriev-200 και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Το νησί μετρά τις πληγές του από την πυρκαγιά

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου ενώ όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση τους, αλλά ωστόσο εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, μεταφέρει η Ροδιακή.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί η πυρκαγιά. Υπάρχουν ακόμα μέτωπα πάντως και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα τεθούν σε πλήρη έλεγχο από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την ώρα σε συνεργασία με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Φωτιά στην Ρόδο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments