Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.156 νέες λοιμώξεις, ενώ 615 νέα καταγράφηκαν στην Αττική.

Στην ενημέρωση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος πρόκειται να ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στον εμβολιασμό, ενώ απουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου που κάνει χρήση της καλοκαιρινής της άδειας.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς, ενώ στο 49% του πληθυσμού ανέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες της χώρας.

Πανδημία ενημέρωση

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι σε επεξεργασία βρίσκεται και το σχέδιο για τον εμβολιασμό Ρομά αλλά και των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε για την τρίτη δόση εμβολίου

Σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε αρχικά πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, σημείωσε πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Δείτε live την ενημέρωση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments