Οικονομία

Αναστολές Αυγούστου: Εντάχθηκαν και νέες επιχειρήσεις

Αναστολές Αυγούστου: Εντάχθηκαν και νέες επιχειρήσεις
Αναστολές Αυγούστου: Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως εντάσσονται και νέοι ΚΑΔ για τις αναστολές Αυγούστου.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό πως εντάσσονται και νέοι ΚΑΔ για τις αναστολές Αυγούστου.

Ποιοι ΚΑΔ εντάσσονται

Για τον μήνα Αύγουστο 2021, οι επιχειρήσεις – εργοδότες οι οποίες έχουν ΚΑΔ77.39.19.03 και 79.90.32, θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η .3.2021. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Δηλαδή:

  • Υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού εκθέσεων
  • Υπηρεσίες κρατήσεων για συνεδριακά κέντρα και εκθεσιακούς χώρους.

Για τις ανωτέρω επιχειρήσεις το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Αύγουστο από σήμερα 2 Αυγούστου 2021.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 2 έως και 4 Αυγούστου 2021 υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 4 Αυγούστου 2021.

Από 5 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Συνεργασία: Μέχρι πότε οι δηλώσεις στην “ΕΡΓΑΝΗ”

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστές τις ημερομηνίες δηλώσεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τονμήνα ΑΥΓΌΥΣΤΌ 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ /ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΌΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ /ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΌΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΌΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ, κατά την περίοδο 1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2021.Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΌΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Για τον Ιούλιο

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» από 2 έως και 20 Αυγούστου 2021. Nέα προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων (μονομερείς) εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού για Μάιο-Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments