Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Ο πρωθυπουργός μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Ο πρωθυπουργός μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες
ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: «Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση του καύσωνα και την μεταβίβαση της ευθύνης «πάλι στους πολίτες» από τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ, προσθέτοντας ότι «για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές μέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο δεν ακούσαμε κουβέντα».

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Όταν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες. Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως αναρωτιέται «σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο. Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα».

Αναφέρει εν κατακλείδι πως «μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, με αντικείμενο την εξέταση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί τις προηγούμενες μέρες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και τα σχέδια αντιμετώπισης που έχουν εκπονηθεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω του καύσωνα.

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον καύσωνα

«Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει», ανέφερε ο κος Μητσοτάκης ζητώντας και τη βοήθεια των καταναλωτών.

Μητσοτάκης σε πολίτες: Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη ζήτηση στις ώρες αιχμής.

ΣΥΡΙΖΑ για καύσωνα

«Όπως είπε και ο Υπουργός, πρέπει να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής. Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ. Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα.

Έχουμε όπως είπε και ο Υπουργός, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, ο ρυθμιστής μας (ΡΑΕ), εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση. Και με τη βοήθεια και των καταναλωτών θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments