Ελλάδα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα από το 112 για Αχαρνές και Μεταμόρφωση

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα από το 112 για Αχαρνές και Μεταμόρφωση
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Αχαρνών, της Μεταμόρφωσης, της Λυκόβρυση και της Νέας Κηφισιάς.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους και όσους κινούνται στις περιοχές Κάτω Κηφισιά, Αχαρνές, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση. Του μηνύματος προηγήθηκε η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες και να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Πρόκειται για το πέμπτο μήνυμα που στέλνεται για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη από το 112. Νωρίτερα είχε σταλθεί μήνυμα από το 112 το οποίο καλούνται σε εκκένωση του Ολυμπιακού χωριού.

Τι λέει το μήνυμα

«Αν βρίσκεστε σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού-Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών-Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Επτά άνθρωποι στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 κάτοικοι έχουν διακομιστεί στο Σισμανόλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ 1 πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Πάνω από 350 πυροσβέστες στη μάχη

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Μόλις νυχτώσει οι εναέριες δυνάμεις θα αποσυρθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments