Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κλειστή στη Λυκόβρυση η Εθνική Οδός

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κλειστή στη Λυκόβρυση η Εθνική Οδός
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: H Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας κατευθύνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κλειστή στη Λυκόβρυση η Εθνική Οδός

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η πυροσβεστική έχει έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, εφόσον απαιτηθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev, καθώς κι ένα μηχανοκίνητο τμήμα για αντιπυρικές ζώνες. Μεγάλη είναι και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα από το 112

Στοπ μεταξύ, μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας προκειμένου να περιοριστεί ο μεγαλύτερος όγκος της πυρκαγιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

«Έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις την πυροσβεστικής αυτή την ώρα πάνω στη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν το συντομότερο. Νωρίτερα είχαμε και κάποιες εκρήξεις από έναν πυλώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ν αρπάξουν φωτιά τα καλώδια. Η φωτιά δυστυχώς συνεχίζεται υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή την στιγμή. Βρίσκομαι στην Βαρυμπόμπη στην περιοχή Αδάμες κοντά στα βασιλικά κτήματα. Επικρατούν άνεμοι αυτή την στιγμή στην περιοχή και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ευτυχώς η φωτιά είναι μακριά τουλάχιστον μέχρι ώρας από κατοικημένες περιοχές».

Στο μεταξύ καθώς από την περιοχή παιρνούν γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν μεγάλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει φόβος ένος μπλακ άουτ. Κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πρωτεύουσα η όποια ταλαιπωρείται ήδη από τον πολυήμερο καύσωνα, με το δίκτυο της ΔΕΗ να είναι ήδη υπερφορτωμένο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Κρυονέρι είναι και ένας μεγάλος σταθμός διανομής ρεύματος, που τροφοδοτεί μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments