Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε την περιοχή»

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε την περιοχή»
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκτακτο μήνυμα από το 112.

Νέα εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση έστειλε το 112 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία κινείται απειλητικά προς κατοικίες. Έχουν εκκενωθεί ήδη σπίτια, μια κατασκήνωση και ο οικισμός Αδάμες. Οι πολίτες με βάση το μήνυμα καλούνται να φύγουν προς Θρακομακεδόνες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με πάνω από 350 πυροσβέστες και 70 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. 

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρδακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε στις 13:30 και είπε πως ήταν μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Πρόσθεσε πως πραγματοποιήθηκε άμεση επέμβαση, καθώς ή Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα και υπήρχαν οχήματα στην περιοχή. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Ομιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τοίχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκλεισε η Εθνική Οδός

Η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια.

Νωρίτερα είχε σταλεί και άλλο μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τόνισε πως εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας προκειμένου να περιοριστεί ο μεγαλύτερος όγκος της πυρκαγιάς.

Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ

Διαψεύδονται από τον ΑΔΜΗΕ πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, δεν σημειώθηκαν εκρήξεις σε Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ή Υποσταθμούς ενώ οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Οι βυθίσεις τάσεις που σημειώνονται στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments