Ελλάδα

Λινού: Τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα καθιστούν εύκολη τη μετάδοση κορωνοϊού

Λινού: Τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα καθιστούν εύκολη τη μετάδοση κορωνοϊού
Λινού: Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι αναφέρει σχετικά με την χρήση της μάσκας και των κλιματιστικών στην Ελλάδα, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας ενώ τόνισε πως τα κλιματιστικά στη χώρα μας καθιστούν πολύ εύκολη τη μετάδοση του κορωνοϊού. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της. Υπενθυμίζουμε πως χθες Δευτέρα, τα κρούσματα ανήλθαν σε 2.156, με 615 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.

Λινού: Γιατί τα κλιματιστικά ευνοούν την μετάδοση του ιού

«Πολύ σωστά χρησιμοποιούμε χώρους κλιματιζόμενους αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού γιατί δεν τον κρατά», εξήγησε η κ. Λινού στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Λινού

Για αυτό, «πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν είμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο και είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτόν. Αν είμαστε μόνοι μας, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά να φοράμε αν είναι ένας δημόσιος χώρος όπου μπαινοβγαίνουν άτομα…».

Παράλληλα, προέταξε πως «κολλούν και οι εμβολιασμένοι. Νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν. Αν κάποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα μικρό πυρετό, ή συνάχι καλό θα είναι να κάνει τεστ για να μην συνεχίσει να μεταφέρει τον ιό. Στην Αμερική υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους».

Ερωτηθείσα για τον εμβολιασμό, των παιδιών η κ. Λινού τόνισε ότι «οι συνθήκες στα σχολεία είναι τέτοιες που ευνοούν τη διασπορά. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τη μετάδοση του ιού σε μεγάλους ανθρώπους, αλλά και για την υγεία των ίδιων των παιδιών. Ελάχιστα παιδιά, αλλά κάποια, θα νοσήσουν σοβαρά και για αυτό είναι επιβεβλημένο να εμβολιαστούν».

Βατόπουλος: Πιθανό να μας εγκαταλείψει ο ιός το επόμενο καλοκαίρι

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, την μετάλλαξη Δέλτα, καθώς και την σημασία του εμβολιασμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Λινού

Βατόπουλος: Οι δηλώσεις του καθηγητή για την πορεία της πανδημίας

Ο καθηγητής ανέφερε πως είναι ένα υπαρκτό σενάριο να μας εγκαταλείψει ο ιός το επόμενο καλοκαίρι και πως το επόμενο κύμα θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η νόσος. «Τον Σεπτέμβριο θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση στην Ευρώπη. Αν το επόμενο κύμα είναι πιο σοβαρό τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Αν το επόμενο είναι πιο μικρό με πολύ λιγότερα θύματα και κρούσματα αυτό σημαίνει ότι βαίνουμε προς την λήξη της πανδημίας».

Για το ενδεχόμενο 3ης δόσης

Για το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης το χειμώνα είπε ότι είναι πολύ πιθανό και συζητείται. «Θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το παγκόσμιο δίλημμα είναι αν θα γίνει η τρίτη δόση στην Ευρώπη ή πρώτη δόση στην Αφρική. Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως «το CDC έβγαλε ένα εσωτερικό έγγραφο που μάλλον διέρρευσε, το οποίο μιλάει για μεγάλη μεταδοτικότητα, πράγμα που το ξέραμε, αλλά πλέον μιλάει και την δυνατότητα μετάδοσης από τους εμβολιασμένους το οποίο αλλάζει τους κανόνες τους παιχνιδιού, γι’ αυτό και οι Αμερικανοί συζητάνε πλέον για χρήση μάσκας και από τους εμβολιασμένους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments