Ελλάδα

Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες
Ρόδος: To νησί βάσει ανακοίνωσης της Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται αύριο σε κατάσταση συναγερμού.

Συνεχίζεται η μάχη για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο. Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι εφικτό για να αντιμετωπιστεί η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται και σήμερα, στην περιοχή του Κερωνιάτη στα Μαριτσά, όπου παρά τις επίπονες προσπάθειες και τις απανωτές ρίψεις νερού που πραγματοποιήθηκαν, οι εστίες φωτιάς δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν, λόγω κυρίως του δύσβατου της περιοχής.

Αναζωπυρώσεις σε πολλά μέτωπα

Στα Μαριτσά, αλλά και σε όλο το μέτωπο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτήν την ώρα, συνεδριάζει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Δωδεκανήσου, παρουσία και των βουλευτών του νομού, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, τόσο για το νησί της Ρόδου όσο και για το νησί της Κω.

Υπενθυμίζεται ότι, κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο στα νησιά της ΠΕ Ρόδου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ρόδος: Η δήλωση Χαρδαλιά για το νησί

Σε σχετική δήλωση ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει: «Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό! Σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς! Σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 ή στο 112 αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά.

Αύριο και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή».

Ρόδος: Τι σημαίνει η κατάσταση συναγερμού

Σημειώνεται ότι κατάσταση συναγερμού σημαίνει ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και όχι μόνο της Πυροσβεστικής τίθενται πλέον σε γενική επιφυλακή ανεξαρτήτως αν υπάρχει πυρκαγιά ή όχι που σημαίνει ότι όλοι οι υπάλληλοι των φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή και μέχρι τη λήξη του συναγερμού στη διάθεση της Υπηρεσίας τους για άμεση κινητοποίηση αν χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments