Lifestyle

Λάκης Γαβαλάς: Για διακοπές στην Πάρο ο γνωστός σχεδιαστής

Λάκης Γαβαλάς: Για διακοπές στην Πάρο ο γνωστός σχεδιαστής
Λάκης Γαβαλάς: Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην όμορφη και γραφική Πάρο απολαμβάνει αυτή την περίδο ο γνωστός σχεδιαστής μόδας.

Το καλοκαίρι του απολαμβάνει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας ο Λάκης Γαβαλάς στην Πάρο.

Εδώ και μέρες ο 62χρονος βρίσκεται στο κυκλαδίτικο νησί και κάνει τις βόλτες του στα σοκάκια, ανταλλάσσει κουβέντες με τους ντόπιους και περνά ξέγνοιαστες στιγμές. Μάλιστα, τη Δευτέρα (02/08) βρέθηκε στο χωριό Λεύκες και στη συνέχεια διάλεξε να πάρει τον δείπνο του σε γνωστό εστιατόριο.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο κόσμος τον αναγνώρισε αμέσως και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, τα οποία επέμεναν να φωτογραφηθούν μαζί του. Εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι. Πρόθυμος, άφησε για λίγο το τραπέζι του, έγινε μία παρέα με τον κόσμο του χωριού και έβγαλε μαζί του πολλές φωτογραφίες.

Λάκης Γαβαλάς

Λάκης Γαβαλάς: Λίγα λόγια για τον γνωστό σχεδιαστή

Ο Λάκης Γαβαλάς (πραγματικό όνομα: Απόστολος Γαβαλάς – Πειραιάς, 6 Αυγούστου 1952) είναι Έλληνας σχεδιαστής μόδας, μόδιστρος και επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας.

1980 – 2009: Η επιτυχία

Μετά από εννέα χρόνια παραμονής στην Ιταλία, επιστρέφει στην Ελλάδα στις αρχές του 1980 και ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στη Ρόδο με ρούχα από ημι-επώνυμες ιταλικές φίρμες που τα πουλούσε σε πολύ καλές τιμές. Το 1982, παίρνει την απόφαση και επιχειρεί το πρώτο του κατάστημα, στην Αθήνα, από τον οίκο Trussardi. Η επιτυχία είναι τεράστια, ιδίως για μια χώρα που βρισκόταν πολύ πίσω για την εποχή στα σχετικά με τη μόδα θέματα. Σταδιακά το κατάστημα μεγαλώνει κι άλλο προσθέτοντας όλο και περισσότερες διάσημες εταιρείες (Moschino, Krizia, Dolce & Gabbana, DSquared2). Η επιτυχία του τον οδηγεί να μεταφέρει τα γραφεία της εταιρείας σε μεγαλύτερο χώρο. Έτσι, εγκαταλείπει τον χώρο της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα και εγκαθίσταται σε ένα πολυτελές κτήριο στην λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Παράλληλα, συστήνει Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία βασικοί μέτοχοι αναλαμβάνουν εκτός από τον Λάκη, η αδερφή του Νότα και ο πρώην σύζυγος της αδερφής του Νούλης, Κώστας Πανουσόπουλος. Λάκης Γαβαλάς

Η εταιρεία κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τόσο του ελληνικού κοινού όσο και τον διεθνών οίκων του εξωτερικού. Στις αρχές του 2000, ο Γαβαλάς είχε πλέον την αντιπροσωπεία των Burberry, της σειράς Rive Gauche του Υves Saint Laurent, ενώ είχε φέρει στην Ελλάδα και τα ιταλικά αρώματα Acqua di Parma. Αντιπροσωπεύει 85 ξένες εταιρείες, το 90% των οποίων ήταν πολυεθνικές, διαθέτει 850 πελάτες στη χονδρική, 13 καταστήματα και 300 εργαζομένους.

Το 2003 ξεκίνησε και τη δική του, πιο οικονομική, νεανική μάρκα, τα LAK. Μετακομίζει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στο οικόπεδο των 30.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κάντζα, με τα τρία κτίρια, τις αποθήκες, τα γραφεία, το σχεδιαστήριο και το showroom. Η αξία αυτού του κτηρίου υπολογίζεται στα 32.000.000€.

Η λαμπερή ζωή

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο Λάκης Γαβαλάς έχει ήδη γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Προστατεύει πλήρως την προσωπική του ζωή και δε δίνει συνεντέυξεις. Ωστόσο, οι ιδιαίτερες εμφανίσεις του απασχολούν πολύ τα μέσα. Έχουν να κάνουν με έναν επαγγελματισμό καλοσχεδιασμένο που αποσκοπεί στην οικειότητα με τα είδη των οίκων μόδας που λανσάρει. Φουστανέλες και σακάκια, σκωτσέζικες ή χαβανέζικες φούστες, μακεδονικές σκούφιες, κοσμήματα, τσάντες. Με το εκκεντρικό του ντύσιμο υπηρετεί τη καλά σχεδιασμένη τακτική του για τους επαγγελματικούς θριάμβους τους. Γνωστά έχουν μείνει, επίσης, τα θεματικά του πάρτι που διοργάνωνε επί πολλά χρόνια στη βίλα του στη Φτελιά Μυκόνου.

2010 – 2011: Η καταστροφή και τα χρέη

Στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Τόσο η κακή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από αρμόδια στελέχη της εταιρείας του κ. Γαβαλά, όσο και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη. Η Εφορία κάνει ελέγχους στην επιχείρηση και βρίσκει χρέη προς το Δημόσιο 15 εκατ. ευρώ. Οι προμηθευτές δηλώνουν απλήρωτοι. Ο Λάκης Γαβαλάς καταθέτει μήνυση εις βάρος του γαμπρού του. Οι υπάλληλοι δεν πληρώνονται. Ένας – ένας, ακόμη και οι πιο παλιοί, ακόμη και οι πιο πιστοί, εγκατέλειπαν την εταιρεία. Burberry και Dolce & Gabbana παραδίδουν οι ίδιες τα ρούχα στους πελάτες. DSquared2 και Moschino σταματούν συνεργασία και περνούν στον όμιλο Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments