Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Τιτάνια μάχη κόντρα στις αναζωπυρώσεις – Εικόνες καταστροφής

Βαρυμπόμπη: Τιτάνια μάχη κόντρα στις αναζωπυρώσεις – Εικόνες καταστροφής
Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές.

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Βαρυμπόμπη και τις αναζωπυρώσεις, με το 112 να στέλνεται από τα ξημερώματα στους κατοίκους περιοχών του Κρυονερίου για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές. Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πάνω από 500 πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τιτάνιο αγώνα για να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Τα μέτωπα ήταν πολλά και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς. Όπως αυτή στον οικισμό Αδάμες, που αποτυπώθηκε στην κάμερα του newsit.gr και του Λευτέρη Σουχάιμπ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου, με τις φλόγες να απειλούν τον οικισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα σε αυτό το μέτωπο είναι καλύτερη, με τις αρμόδιες αρχές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της φωτιάς. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια και επαγρυπνούμε μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς» δήλωσε στο in.gr ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Δημήτρης Ράικος.

Στην προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά συνδράμουν πλέον και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, τα οποία είχαν σταματήσει να πραγματοποιούν ρίψεις νερού από τη δύση του ηλίου, και πλέον το επόμενο στοίχημα είναι οι φλόγες να μην περάσουν την Εθνική Οδό.

Πάντως, πηγές από την Πυροσβεστική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή ημέρα, διαμηνύοντας πως, ναι μεν μπορεί να μην υπάρχουν φλόγες σε κάποιο σημείο, αλλά το θερμικό φορτίο είναι τέτοιο που μπορεί να «φουντώσει» ανά πάσα στιγμή η φωτιά.

Ωστόσο υπάρχει και μια καλή είδηση, και αυτή είναι το ότι – προς ώρας τουλάχιστον – φαίνεται να σώζεται το Κρυονέρι, αλλά και το ότι γενικά η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη.

Βαρυμπόμπη: Αποκαρδιωτικές εικόνες απόλυτης, φυσικής καταστροφής

Δάσος καμένο, στρέμματα καμένα, σπίτια καμένα, ζώα καμένα, είναι αυτά που συνθέτουν ένα τραγικό τοπίο.

Η πυρκαγιά χτες ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτεινόταν στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη. Ζημιές που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά – και μέχρι τότε οι πυρόπληκτοι μπορούν να μείνουν δωρεάν σε ξενοδοχεία όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα κλειστός είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, καθώς εκεί υπάρχει εστία φωτιάς και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα.

Περνά μόνο κόσμος που έχει να κάνει με τους ιππικούς ομίλους και οχήματα της πυροσβεστικής. Κάτοικοι διαμαρτύρονται πως θέλουν να πάνε στα σπίτια τους αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments