Πολιτική

Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη: Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν

Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη: Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν
Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη: Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τη δουλειά τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δηλώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη έκαναν για την καταστροφική φωτιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως υπήρξαν μέσα σε μία ημέρα 81 μέτωπα πυρκαγιών.

Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη: Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη

«Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Τέλος, είπε και πάλι «ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους στο Πυροσβεστικό Σώμα στην αστυνομία που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση». Μητσοτάκης για Βαρυμπόμπη

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά για την πυρκαγιά

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως είπε ήταν δύσκολο το έργο των πεζοπόρων τμημάτων.

Είπε επίσης πως πλέον στη φωτιά υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο και ότι τα υπόλοιπα τρία είναι σε ύφεση. Τόνισε πως έγιναν κι άλλες εκκενώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως τα εναέρια μέσα έχουν συγκεκριμένη αποστολή: να κλείσουν τα μέτωπα. Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments