Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνονται η Αγία Άννα και ακόμη δυο οικισμοί

Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνονται η Αγία Άννα και ακόμη δυο οικισμοί
Φωτιά Εύβοια: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Αγία Άννα και άλλους δύο οικισμούς.

Σε τρία μέτωπα καίει η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να «καταπίνουν» χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν οι Κεχριές, καθώς δύο μέτωπα κινούνται προς το χωριό.

Τρία είναι τα μεγάλα μέτωπα που καίνε ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Εύβοια τα οποία προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Φεύγουν και οι τελευταίοι κάτοικοι από το χωριό Κουκουλοί

Νωρίτερα, αποχώρησαν και οι τελευταίοι κάτοικοι του οικισμού Κουκουλοί. Το σημείο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι η φωτιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγει από εκεί.

Καταγγελίες για κωλυσιεργίες Οργισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το πρώτο πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή στις 10:50 το πρωί. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, είπε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Kάτοικος των Κεχριών μη μπορώντας να συγκρατήσει την αγανάκτησή του, είπε ότι τους απομάκρυναν από τα σπίτια τους κι εκείνοι με δικά τους μέσα προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά. «Ήρθε το αυτοκίνητο με τις σειρήνες και μας είπε πως θα καούμε. Σώπα που θα φύγουμε από τα σπίτια μας! Και ήρθαμε σβήσαμε μόνοι μας τις φωτιές, χωρίς κανένα ελικόπτερο! Με την προσπάθεια των ντόπιων όλα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments