Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στους βασιλικούς τάφους του Τατόι οι φλόγες – Μεταβαίνει στο σημείο ο πρωθυπουργός –

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στους βασιλικούς τάφους του Τατόι οι φλόγες – Μεταβαίνει στο σημείο ο πρωθυπουργός –
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μαίνεται ανεξέλεγκτη με τις φλόγες να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τους βασιλικούς τάφους του Τατόι, ενώ κινδυνεύουν τα κοντέινερς με τα πολύτιμα αντικείμενα, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε πριν στην Ηλεία.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συναγερμός και για τα πολύτιμα αντικείμενα στο Τατόι

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

“Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του”, δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέει και άνεμος, ο οποίος παρόλο που δεν είναι πολύ δυνατός δυσχεραίνει την κατάσταση. Νωρίτερα εστάλη και μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν την περιοχή προς την Εθνική Οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής να κατευθυνθούν προς Αφίδνες.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεταβαίνει στο σημείο ο Μητσοτάκης

Στο μέτωπο των πυρκαγιών της Βαρυμπόμπης μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της επίσκεψής του στην επίσης πυρόπληκτη Ηλεία νωρίτερα σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχουν τρία νέα ενεργά μέτωπα και είναι συνεχή τα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις.

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία καταβάλλει παράλληλα μάχη για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Εύβοια. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Στην πρώτη υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.200 άτομα, ενώ στη δεύτερη περίπου 500, με τον δήμο να έχει «επιστρατεύσει» λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωροπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάνες. Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής. Από την Πυροσβεστική τονίζεται ότι γίνεται εκτροπή των δυνάμεων που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή, προς τα σημεία όπου υπάρχουν οι εστίες αναζωπύρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments