Ελλάδα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Σημειώθηκε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς κοντά στις Αδάμες.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία καταγράφεται αυτή την ώρα στις Αδάμες Αττικής κοντά στην οδό Ποταμού.

Μέχρι στιγμής, η έκταση της αναζωπύρωσης δεν έχει γίνει γνωστή. Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή  έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Υπενθυμίζεται πως θα υπάρχει και παρέμβαση εισαγγελέα για το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αρχίζει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής αποτέλεσαν καταγγελιες των πολιτών, δημοσιεύματα του Τύπου καθώς και μια αναφορά δικηγόρου, ο οποίος θέτει μια σειρα ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων. 

Ειδικότερα:

  • Είναι αληθές ότι η φωτια ξεκινησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ οπως ακούγεται αλλά διαψεύδεται από το υπουργείο Ενέργειας;
  • Επιβεβαιώνεται η καταγγελια ότι  δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια οι πυλώνες υψηλής τάσης να μην είναι υπογειοποιημενοι;

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Βίντεο από το ξεκίνημα της πυρκαγιάς

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές. Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, φαίνεται το σημείο όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ανατολικά και βόρεια από τη συμβολή των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας. Το σημείο είναι κατάφυτο και αρκετά πυκνό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις. Οι πρώτες ρίψεις που έγιναν από το ελικόπτερο δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά. Επίσης, οι κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις.

Την ίδια στιγμή ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απορρίπτουν το ενδεχόμενο να ξεκίνησε η φωτιά από μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Χαρακτηριστικά από τον ΑΔΜΗΕ ξεκαθαρίζουν πως οι μετασχηματιστές υψηλής τάσης βρίσκονται αποκλειστικά μέσα στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ (υποσταθμοί/ΚΥΤ). 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments