Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη – Αναζωπύρωση στη Σκεπαστή

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη – Αναζωπύρωση στη Σκεπαστή
Φωτιά στην Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λίμνη Ευβοίας, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ την ίδια ώρα υπήρξε αναζωπύρωση στη Σκεπαστή, με τη φωτιά στην Εύβοια να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας μεταβαίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Φωτιά στην Εύβοια: Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τη Λίμνη Ευβοίας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή. Φωτιά στην Εύβοια

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στη Σκεπαστή

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε ότι έχουν αποκλειστεί 13 χωριά μέχρι τώρα ενώ τα περισσότερα σπίτια κάηκαν στις Ροβιές. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναζωπύρωση υπάρχει και στη Σκεπαστή.

Φωτιά στην Εύβοια

Νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι των Κεχριών εγκατέλειψαν άρον άρον το χωριό, καθώς οι ασταμάτητες φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Λίγο πριν τις 10.00 εστάλη και επισήμως μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Σημειώνεται ότι από ώρα σε ώρα αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο. Φωτιά στην Εύβοια

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα

Αναλυτικά αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν:

  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή ‘Ανω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments