Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Απεγκλωβίζονται δέκα άτομα από την παραλία Βαθύ Γυθείου

Φωτιά στη Μάνη: Απεγκλωβίζονται δέκα άτομα από την παραλία Βαθύ Γυθείου
Φωτιά στη Μάνη: Η Ανατολική Μάνη δοκιμάζεται από νέο μέτωπο πυρκαγιάς, ενώ ήδη 10 άτομα βρίσκονται σε διαδικασία απεγκλωβισμού.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη, καθώς η φωτιά στη επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ήδη έχει εκκενωθεί το Γύθειο και το Μαυροβούνι. Πέραν του Γυθείου, σε διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται και το Βαθύ με το Μαυροβούνι. Συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται μία επιχείρηση απεγκλώβισμού δέκα ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με σκάφος του Λιμενικού που έχει αναλάβει να τους οδηγήσει σε ένα ασφαλές σημείο.

Φωτιά Μάνη: Έκκληση για βοήθεια

Έκκληση για βοήθεια και συνδρομή από εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνη απηύθυνε μέσω του OPEN η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανατολική Μάνη, Γεωργία Λυροφώνη. «Έστω και την ύστατη στιγμή, ας μας ακούσουν όσοι διοικούν κι ας στείλουν μέσα», λέει η ίδια.

Όπως περιγράφει, η φωτιά έχει φτάσει στην πόλη του Γυθείου, ο κόσμος είναι μποτιλιαρισμένος και δεν μπορεί να φύγει. Η μόνη δίοδος είναι προς το χωριό Σκάλα. «Αυτή την ώρα οι φλόγες είναι σε προάστιο του Γυθείου. Δεν μπορούν τα επίγεια μέσα να σώσουν την κατάσταση. Το μέτωπο είναι τεράστιο και οι άνεμοι ισχυροί. Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, η μάχη όμως είναι άνιση», τονίζει.

Φωτιά στη Μάνη: Δύσκολη η κατάσταση

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες. Φωτιά στη Μάνη

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Τέλος, σημείωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments