Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται το Γύθειο και το Μαυροβούνι

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται το Γύθειο και το Μαυροβούνι
Φωτιά στη Μάνη: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη, καθώς η φωτιά στη επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ εκκενώνεται το Γύθειο και το Μαυροβούνι.

Φωτιά στη Μάνη: Δύσκολη η κατάσταση

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Φωτιά στη Μάνη

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Τέλος, σημείωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Η ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι υπάρχουν 56 πυρκαγιές, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε όλα αυτά τα μέτωπα. Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά. Για τη φωτιά στην Αττική σημείωσε ότι πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα. Φωτιά στη Μάνη

Για τη φωτιά στην Εύβοια τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, ενώ οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments