Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι
Φωτιά στην Αττική: Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Αττική, με μια δυνατή αναζωπύρωση να σημειώνεται στο κέντρο του Κρυονερίου, κοντά στην οδό Μικράς Ασίας, ενώ έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι

Κοντά στην οδό Μικράς Ασίας στο Κρυονέρι καίει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς. Απειλούνται σπίτια και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος για να προστατέψουν τα σπίτια αλλά και τα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Ο άνεμος είναι ισχυρός με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκτείνεται πολύ γρήγορα.

Τα διάσπαρτα μέτωπα καθιστούν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Το μέτωπο είναι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Κρυονερίου.

Τιτάνια μάχη στο Κρυονέρι, τα πεύκα παραδίδονται στις φλόγες, καίγονται σπίτια… Κοντά στην οδό Μικράς Ασίας στο Κρυονέρι καίει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς. Απειλούνται σπίτια και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος για να προστατέψουν τα σπίτια αλλά και τα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Ο άνεμος είναι ισχυρός με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκτείνεται πολύ γρήγορα.

Τα διάσπαρτα μέτωπα καθιστούν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Το μέτωπο είναι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Κρυονερίου. Η φωτιά εξελίσσεται βρίσκεται και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και σε λίγα λεπτά έφτασε μέχρι τα σπίτια. Η φλόγα έχει φτάσει στα 50 μέτρα.

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται είναι σοκαριστική. Τα σπίτια της περιοχής απειλούνται άμεσα. Η φωτιά κατεβαίνει το ρέμα. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. «Είχε μικροεστίες και χάζευαν όλοι πάνω στο γήπεδο», λέει με απόγνωση κάτοικος της περιοχής.

Φωτιά στην Αττική: Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι υπάρχουν 56 πυρκαγιές, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε όλα αυτά τα μέτωπα. Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά. Για τη φωτιά στην Αττική σημείωσε ότι πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Για τη φωτιά στην Εύβοια τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, ενώ οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments