Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Εγκλωβισμένοι στις Κεχριές και τη Μουρτιά

Φωτιά στην Εύβοια: Εγκλωβισμένοι στις Κεχριές και τη Μουρτιά
Φωτιά στην Εύβοια: Τραγική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή, ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στις Κεχριές και τη Μουρτιά.

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στην Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά μαίνεται ακόμα. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 με εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της Λίμνης Εύβοιας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Από ότι φαίνεται τα πράγματα χειροτερεύουν, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στις Κεχριές και τη Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και, μάλιστα από ότι όλα δείχνουν οι κάτοικοι των δύο αυτών περιοχών έχουν εγκλωβιστεί.

Που βρίσκεται το μέτωπο

Τώρα η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες. Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές και απειλεί να περάσει τον δρόμο αυτή τη φορά βόρεια από τις Ροβιές και να καταστρέψει ότι δεν είχε καταστραφεί το προηγούμενο διάστημα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

Εκκενώθηκε το Μαντούδι

Νωρίτερα, ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments