Πολιτική

Φωτιές Ελλάδα: Επικοινωνία Δένδια και Τσαβούσογλου

Φωτιές Ελλάδα: Επικοινωνία Δένδια και Τσαβούσογλου
Φωτιές Ελλάδα: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για τις πυρκαγιές στις δύο χώρες.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για τις πυρκαγιές στις δύο χώρες.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε την τηλεφωνική συνομιλία. Μάλιστα, έγραψε: «Μου τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου και αμφότεροι επισημάναμε ότι οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να παράσχουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις χώρες μας».

Συνομιλίες και με άλλους υπουργούς Εξωτερικών

Εκτός από τον κ. Τσαβούσογλου, ο κ. Δένδιας συνομίλησε και με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, καθώς και την ετοιμότητα αποστολής βοήθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε γνωστή τη συνάντησή του με την επιτετραμμένη της Ρουμανίας A.Ciamba. «Συζητήσαμε για τις σχέσεις & τη συνεργασία, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες – Αναζωπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Αττική, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός δίνοντας σκληρή και άνιση μάχη με τις φλόγες. Η Πυροσβεστική έχει αναλάβει το έργο της κατάσβεσης του μετώπου που έχει περάσει από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών, αλλά και της εκτίμησης της έκτασης της καταστροφής στους πρόποδες της Πάρνηθας, τη Βαρυμπόμπη, τη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι. Παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και ο οικισμός Σφενδάλη στη Μαλακάσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments