Ελλάδα

Φωτιά στην Αρκαδία: Απειλούνται χωριά της Γορτυνίας

Φωτιά στην Αρκαδία: Απειλούνται χωριά της Γορτυνίας
Φωτιά στην Αρκαδία: Νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στην Αρκαδία απειλώντας χωριά, τα οποία οι τοπικές δημοτικές Αρχές προσπαθούν να εκκενώσουν.

Νεες διαστάσεις προσλαμβάνει η φωτιά στην Αρκαδία. Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται ενώ είναι πολλές οι εστίες μέσα στο δάσος που δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Υπενθυμίζουμε πως συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην βόρεια Εύβοια, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο στην Πάρνηθα Αττικής.

Φωτιά στην Αρκαδία: Οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής για την πορεία της πυρκαγιάς

Φωτιά στην Αρκαδία

Ο κ. Κούλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όσο περνά η ώρα χάνεται ο έλεγχος. Το μέτωπο έχει πλατειάσει, οι εστίες είναι πάρα πολλές στο δάσος, μη προσεγγίσιμες. Είναι στα χωριά της δημοτικής ενότητας Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, και μεταξύ άλλων απειλούνται οι οικισμοί Νεοχώρι, Ράχες, Δάφνη, Χώρα, Δωδεκάμετρο, τους οποίους προσπαθούμε να εκκενώσουμε αν και δεν είναι εύκολο από τους κατοίκους».

Ο δήμαρχος ανέφερει ότι η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς πρόκειται για μία κατάσταση «που δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Έχουμε επιστρατεύσει τα πάντα, κλείνουμε δρόμους».
Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μίλησε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Aρκαδίας Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, που έκανε λόγο για χαοτική κατάσταση από τις φωτιές που πλήττουν την περιοχή τρεις ημέρες. Όπως ανέφερε, πριν από λίγο η φωτιά έφτασε στον οικισμό του Ίσαρη αλλά ευτυχώς αποφεύχθηκε η καταστροφή λόγω των ανέμων που άλλαξαν κατεύθυνση. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 10 χωριά, ενώ απειλείται το Λυκαίο Όρος.

Φωτιά στην Ηλεία: Έκτακτο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής της Ηλείας

Η φωτιά στην Ηλεία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Εκκενώνονται πρόσθετα χωριά. Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Μηλιές και ο Δούκας.

Φωτιές στην Αττική: Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Aποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον από το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων έως τη γέφυρα Καλυφτάκη διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Βόρεια Ελλάδα είχε κλείσει λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments