Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση στις Ροβιές

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση στις Ροβιές
Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στις Ροβιές, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Αιδηψό.

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στην Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά μαίνεται ακόμα. Την Παρασκευή εστάλη μήνυμα από το 112 με εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους της Λίμνης Εύβοιας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την ώρα το μέτωπο που κινείται προς τη νότια πλευρά είναι έξω από τα χωριά, ενώ νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε και στις Ροβιές. Η νυχτερινή μάχη στο Σπαθάρι, τα Καλύβια, και τον Κάκαβο πήρε πριν λίγο μία εντελώς διαφορετική τροπή όταν το ρωσικό Β 200 και τα ελικόπτερα έφτασαν πάνω από τα χωριά και έριξαν νερό.

“Η φωτιά θα φτάσει Χαλκίδα”

Ο Δήμος ξεκινάει διανομή σε όλες τις κοινότητες, γιατί δεν υπάρχει νερό και ρεύμα. Το δίκτυο έχει καταστραφεί.

«Μέχρι τις 8 το πρωί δεν είχε πετάξει κανένα εναέριο μέσα. Στο Σπαθάρι δεν υπάρχει τίποτα, ούτε νερό, ούτε ρεύμα. Οι άνθρωποι είναι σε ψυχολογικό σοκ. Υπάρχει κλίμα οδύνης, θλίψης, οργής, απελπισίας και καμία ελπίδα για το μέλλον», ξέσπασε ο δήμαρχος.

«Δεν υπήρχε καμία βελτίωση στην προσπάθεια αναχαίτισης των πύρινων μετώπων, γιατί τα εναέρια μέσα και τα επίγεια που είχαμε δεν κάνανε ούτε για μικροφωτιές. Εάν δεν ανακοπεί το πύρινο μέτωπο στο Σπαθάρι, η φωτιά θα φτάσει στην Χαλκίδα. Θα καεί και η Χαλκίδα όπως πάνε αυτοί».

Κλειστός ο δρόμος και σήμερα από Εύβοια προς Αττική

Την ίδια ώρα λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου Αττικής, σύμφωνα με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που έχουν πρόθεση να κινηθούν από Εύβοια με προορισμό την Αττική μέσω Π.Α.Θ.Ε, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο της περιφέρειάς μας, ως ακολούθως:

Α) από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ/θ της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς Ε.Ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας, αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας) ,

Β) από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Ε.Ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας (αυτοκινητόδρομος Α-11)

Γ) από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1ηχ/θ της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας- Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς), καθώς και

Δ) από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, καθώς και αυτά που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments