Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Έκτακτο μήνυμα από το 112

Φωτιά στην Ηλεία: Έκτακτο μήνυμα από το 112
Φωτιά στην Ηλεία: Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής απέστειλε η Πολιτική Προστασία. Εκκενώνονται ο Δούκας και οι Μηλιές.

Η φωτιά στην Ηλεία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Εκκενώνονται πρόσθετα χωριά. Υπενθυμίζουμε πως συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην βόρεια Εύβοια, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο στην Πάρνηθα Αττικής.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Μηλιές και ο Δούκας.

Τραγική είναι η κατάσταση και στη Νεμούτα στην Ηλεία καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή, καθώς η φωτιά κινείται προς τον οικισμό. Φωτιά στην Ηλεία

Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων του χωριού για να σώσουν ότι σώζεται.

Στη Νεμούτα οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή, μαζί και κάθε ελπίδα να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Αναζωπυρώσεις σε Λατζόι και Δερβένι

Την ίδια ώρα, νέα αναζωπύρωση της φωτιάς εκδηλώθηκε στο χωριό Λατζόι. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ήδη από την Παρασκευή εντολή εκκένωσης του χωριού. Φωτιά στην Ηλεία

Επίσης σύμφωνα με το patrisnews.com, υπήρξε αναζωπύρωση στο λόφο Δερβένι στο οικισμό Δούκα λόγων των ισχυρών ανεμών, η οποία επεκτάθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Λόγω του ανέμου το μέτωπο που πριν λίγη ώρα ήταν οριοθετημένο, ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού. Φωτιά στην Ηλεία

Οι κάτοικοι χωρίς να έχουν την συνδρομή κανενός οχήματος της πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή προσπαθούν να το περιορίσουν ενώ χτυπάνε τις καμπάνες της εκκλησιάς για να προειδοποιήσουν για τις φλόγες.

Φωτιές στην Αττική: Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Aποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον από το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων έως τη γέφυρα Καλυφτάκη διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα με τη Βόρεια Ελλάδα είχε κλείσει λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments