Ελλάδα

Φωτιές Αττικής: Σε πύρινο κλοιό Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη

Φωτιές Αττικής: Σε πύρινο κλοιό Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη
Φωτιές Αττικής: Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα η μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες.

Μία ακόμα δύσκολη νύχτα, καθώς τα πύρινα μέτωπα στην Αττική συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα. Ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης για την Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, ενώ η φωτιά έχει ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, έχει αυτή την ώρα, δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα: Το ένα στους πρόποδες της Πάρνηθας και το άλλο που καίει πυκνό δάσος παράλληλα με την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μαλακάσας.

Στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες

Στην Αττική, λίγο πριν τα ξημερώματα σήμερα Σάββατο, το μέτωπο της Βαρυμπόμπης βρέθηκε μια ανάσα από την κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα που οι φλόγες απειλούσαν και τα πρώτα σπίτια στους Θρακομακεδόνες.

Σύμφωνα με το MEGA, η φωτιά μπήκε στους Θρακομακεδόνες από την πλευρά του δάσους, έχοντας φτάσει στις παρυφές των πρώτων σπιτιών.

Κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν εναγωνίως ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Το μέτωπο στην Μαλακάσα

Από την άλλη πλευρά, το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Εντολή εκκένωσης οικισμών

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Εφιαλτική πρόβλεψη

Και τη στιγμή που τα μέτωπα των πυρκαγιών σαρώνουν τη βορειοανατολική Αττική, εφιαλτική για την εξέλιξή τους είναι η πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τρομάζει η εκτίμηση των επιστημόνων του, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη που ακολουθεί, για το μέχρι πού μπορεί να εξαπλωθεί η φωτιά στο Λεκανοπέδιο.

Η φωτιά καίει σε χαράδρα δίπλα στην εθνική

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Η φωτιά καίει σε χαράδρα πλησίον της εθνικής με αργή πορεία λόγω της άπνοιας, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να ζητάει ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να ανακοπεί η πορεία της πριν ξεφύγει προς τον Ωρωπό.

Ωστόσο, με το παραμικρό αεράκι, οι φλόγες ξεπηδούν ψηλά, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο. Στη Βαρυμπόμπη οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς.

Αλλάζει ο καιρός

Από σήμερα Σάββατο αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς ο καύσωνας υποχωρεί και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα για λίγη βροχή στην Εύβοια, κάτι που όλοι εύχονται καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τμήματά του έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 35 με 37 και στα νησιά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments