Ελλάδα

Παγώνη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών

Παγώνη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε έκκληση να φοράμε μάσκα, η οποία όχι μόνο μας προστατεύει από κορoναϊό, αλλά και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην Αττική λόγω των πυρκαγιών. Ακόμη, έκανε έκκληση να φοράμε μάσκα, η οποία όχι μόνο μας προστατεύει από κορoναϊό, αλλά και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών.

«Έχουμε αρκετό κόσμο με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αναπνευστικά προβλήματα. Θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει και μύτη και στόμα.”, δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

“Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει σταματήσει αυτή η ιστορία”

Και συνέχισε λέγοντας “Όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και κυκλοφορούν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μαίνονται οι φωτιές να δείξουν προσοχή όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει σταματήσει αυτή η ιστορία», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχουν προκύψει λόγω των πυρκαγιών έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στα νοσοκομεία, τα οποία παλεύουν με γεννήτριες για να τις αντιμετωπίσουν.

«Δεν θα φτάσουμε το τείχος ανοσίας στα τέλη Αυγούστου»

«Οι εισαγωγές είναι σταδιακές στις απλές κλίνες covid. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψουν όσοι γυρίσανε από διακοπές. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να εμβολιαστούν μόλις γυρίσουν. Δεν θα φτάσουμε το τείχος ανοσίας που είχαμε στόχο το 80% στο τέλος Αυγούστου, γιατί ο καύσωνας και οι φωτιές έχουν προκαλέσει ελάττωση στα ραντεβού για εμβολιασμό». Επειδή τα μέτωπα είναι δύο, κοροναϊός και πυρκαγιές, η μάσκα είναι βασικό εξάρτημα για όλους μας αυτές τις ημέρες.

«Μετά από ενάμισι χρόνο είναι ανάγκη κάποιος να πει φορέστε μάσκα όπου υπάρχει πολύς κόσμος; 18 μήνες την παλεύουμε! Δεν ξέρουμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό; Πιεστήκαμε τόσους μήνες, από την άλλη όμως υπάρχει η πίεση από τη νόσο. Φτάσαμε τα 3.00ο κρούσματα. Δεν είναι αστείο! Έκκληση: όσοι γυρίζουν να πάνε να εμβολιαστούν», ξέσπασε.

Όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα μπούμε σε ένα φθινόπωρο και θα πρέπει να φτιάξουμε ένα τείχος ανοσίας. Γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει. Οικονομικά θα καταστραφούν πολλές οικογένειες. Όπου χρειαστούν μέτρα τοπικά, πρέπει να παρθούν», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments