Διεθνή

Ερντογάν: Θέσαμε υπό έλεγχο 202 από τις 214 φωτιές

Ερντογάν: Θέσαμε υπό έλεγχο 202 από τις 214 φωτιές
Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε με στοιχεία στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις πυρκαγιές στην γείτονα χώρα.

Σε πύρινο κλοιό πέρα από την Ελλάδα βρίσκεται και η Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν αντιμετωπίζει πέρα από τα μέτωπα της φωτιάς τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση θέτει προ των ευθυνών του τον Τούρκο Πρόεδρο μετά από την φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως 202 από τις 214 φωτιές σε όλη τη χώρα τέθηκαν υπό έλεγχο, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει την πύρινη λαίλαπα να αφήσει πίσω της καμένη γη.

Η ανάρτηση Ερντογάν

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εντατική κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των μέσων επίγειας και αεροπορικής υποστήριξη. Δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της χώρα μας» έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας γνωστό πως 202 από 214 πυρκαγιές σε 46 επαρχίες της Τουρκίας, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου, συνοδεύεται από γράφημα στο οποίο παρουσιάζονται τα μέσα και το προσωπικό που διατίθενται για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Τουρκία, απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για έλλειψη επαρκών πυροσβεστικών μέσων.

Συγκεκριμένα, 18 αμφίβια αεροσκάφη, 850 πυροσβεστικά οχήματα 57 ελικόπτερα, 150 μηχανήματα (εκσκαφείς, φορτηγά κ.α), 9 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 5.250 πυροσβέστες και εθελοντές.

Κατακόρυφη πτώση στις δημοσκοπήσεις

Η έντονη δυσφορία αποτυπώνεται εύγλωττα στις δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά για το ΑΚΡ έχουν κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά των τελευταίων περίπου δύο δεκαετιών που βρίσκεται στην εξουσία. Ο δε ιδρυτής του και πρόεδρος της χώρας βλέπει την… πλάτη των δύο θεωρητικά βασικών ανταγωνιστών του για την προεδρία, των δημάρχων Κωνσταντινούπολης και Αγκυρας, από ολοένα πιο μακρινή απόσταση.

«Η Τουρκία συνεχίζει να πολώνεται αναφορικά με ζητήματα πολιτισμού και ταυτότητας, όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τόσο πιεστικά – πανδημία, ανεργία, πληθωρισμός, πλημμύρες, πυρκαγιές – που το αίσθημα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα λύσει ενισχύεται» λέει μιλώντας προς τους «Financial Times» ο Μπεκίρ Αγκιρντίρ, επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων KONDA Research.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments