Ελλάδα

Φωτιές στην Ελλάδα: Μια τεράστια κυψέλη αλληλεγγύης στήθηκε στου Ψυρρή για τους πυρόπληκτους

Φωτιές στην Ελλάδα: Μια τεράστια κυψέλη αλληλεγγύης στήθηκε στου Ψυρρή για τους πυρόπληκτους
Φωτιές στην Ελλάδα: Από την πρώτη στιγμή η ομάδα του Humanity Greece με μια απλή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να συσπειρώσει εκατοντάδες εθελοντές κυρίως νεαρής ηλικίας αλλά και πλήθος κόσμου που "έτρεξε" στου Ψυρρή για να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα της πυρκαγιάς. Οι απλοί πολίτες κάθε ηλικιών έδειξαν την ενσυναίσθηση και την αγάπη προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και τα πυρόπληκτα ζώα.

Από την πρώτη στιγμή η ομάδα του Humanity Greece με μια απλή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να συσπειρώσει εκατοντάδες εθελοντές κυρίως νεαρής ηλικίας αλλά και πλήθος κόσμου που “έτρεξε” στου Ψυρρή για να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Δεκάδες εθελοντές βοηθούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Δεκάδες εθελοντές βοηθούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Η ομάδα του Humanity Greece δίπλα στους πληγέντες

Η Γεωργία Παράσχου, Διεθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων μαζί με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας Βασίλη Γκουτμάχερ ανέλαβαν την πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Γεωργία Παράσχου και ο Βασίλης Γκουτμάχερ

Η Γεωργία Παράσχου και ο Βασίλης Γκουτμάχερ

Με μια σειρά από αναρτήσεις στις ομάδες @humanitygr @act4evoia @act4peloponnese επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες ενημέρωναν τον κόσμο για τα είδη πρώτης που χρειάζονταν αλλά και τις έκτακτες ανάγκες που προέκυπταν. Είδη φαρμακείου, ξηρά τροφή κ.α. ήταν μερικά μόνο από τα πράγματα που συγκέντρωναν.

Μια κυψέλη αγάπης στου Ψυρρή

Στην οδό Αριστοφάνους 12 στήθηκε μια πραγματική αλυσίδα αγάπης. Κόσμος έφθανε με σακούλες στα χέρια, αυτοκίνητα και βανάκια φόρτωναν και ξεφόρτωναν πράγματα με ανταμοιβή το ζεστό χειροκρότημα που λάμβαναν από τους εθελοντές.

Την ώρα που εθελοντές φορτώνουν είδη πρώτης ανάγκης στα αυτοκίνητα

Την ώρα που εθελοντές φορτώνουν είδη πρώτης ανάγκης στα αυτοκίνητα

Τα φορτηγά έφευγαν γεμάτα είτε προς Εύβοια είτε προς Πελοπόννησο για να απαλείνουν έστω με αυτό τον τρόπο τον πόνο, την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση των πολιτών. Η ομάδα του Humanity Greece έστειλε αυτές τις μέρες 162 οχήματα από την Αθήνα σε όλα τα μέτωπα της Ελλάδας μόνο με είδη έκτακτης ανάγκης.

Ας είναι η τελευταία φορά που καίγεται το φυσικό περιβάλλον, που άνθρωποι χάνουν την περιουσία τους και το βιός τους, που ζωάκια τραυματίζονται ή καίγονται.

Ας κρατήσουμε όμως την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, και άλλοι νέοι και όχι μόνο όπως η Γεωργία και ο Βασίλης να αναλάβουν δράσεις εθελοντισμού.

Ας γίνουμε όπως η Γεωργία και ο Βασίλης!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments