Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 08/08: Που εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 08/08: Που εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 08/08: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Στην Αττική καταγράφονται και σήμερα Κυριακή 08/08 τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα 1.852 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 481 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 152. Υπενθυμίζουμε πως χθες Σάββατο, τα συνολικά κρούσματα ανήλθαν σε 2.768, με 860 από αυτά να εντοπίζονται στην περιοχή της Αττικής.

Κατανομή κρουσμάτων 08/08:

Κατανομή κρουσμάτων 08/08

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

  • Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.852, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 514.192 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
  • Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.430 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.075 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 204 (62.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
  • To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.842 ασθενείς.
  • Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή 0%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 190 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Κατανομή κρουσμάτων 08/08: Γώγος: Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στους νέους

O Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Σε προηγούμενη δήλωση του ο καθηγητής Παθολογίας είχε αναφερθεί στα «κόκκινα» νησιά, βάζοντας μέσα και την Ίο πέρα από την Μύκονο. Κατανομή κρουσμάτων 08/08

«Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Έχουμε ένα κυλιόμενο μέσο όρο που βρίσκεται στα 2.600 κρούσματα και ο μέσος όρος θετικότητας είναι 2,9. Έχουμε σταθεροποιηθεί, αλλά ας μην υποτιμούμε τα νούμερα. Υπάρχει ανάγκη για μεγάλη εγρήγορση και να κάνουμε πολλά τεστ», είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Κατανομή κρουσμάτων 08/08: Μέτρα Μυκόνου σε Ζάκυνθο και Χανιά

«Μην υποτιμάμε τις συστάσεις της επιτροπής. Και το τεστινγκ πρέπει να είναι συνεχές, και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις. Ισχύει και το μέτρο της μάσκας. Πρέπει να τηρηθούν οι συστάσεις και να γίνει επιτήρηση από όλους για την τήρηση των μέτρων, αλλά και έλεγχος από την Πολιτεία».

«Τα μέτρα αυτά σχετίζονται με την επιτήρηση που ισχύει σε αυτές τις περιοχές. Εάν δούμε ότι κοκκινίζει κάποια περιοχή και σχετίζεται με δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως το clubbing, υπάρχουν μέτρα περιορισμού σε αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Γώγος.

Επιτάχυνση εμβολιαστικής κάλυψης

Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να επιταχυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις νέες ηλικίες. Επιπλέον, ο κ. Γώγος τόνισε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τις νεαρές ηλικίες και για τα παιδιά, με τη συναίνεση των γονιών τους.

«Πρέπει να μπούμε σε μία συνθήκη κανονικότητας. Ο χρόνιος covid είναι πολύ σοβαρός, επομένως θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας», τόνισε. Κατανομή κρουσμάτων 08/08

Τρίτη δόση

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, ο καθηγητής εστίασε σε τρεις κατηγορίες πολιτών που φαίνεται ότι την έχουν ανάγκη. Πρόκειται για τους μεταμοσχευμένους ή ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους που σιγά έχουν φθίνουσα ανοσιακή απάντηση και για να αυξηθεί σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο, χρειάζεται μια επαναληπτική δόση.

«Όπως πιθανώς κάτι τέτοιο να χρειαστεί για τους υγειονομικούς, οι οποίοι έχουν καλύψει το διάστημα των 6-9 μηνών ανοσίας από το εμβόλιο κι εκτίθενται σε υψηλά ιικά φορτία. Αυτά θα συζητηθούν από την Επιτροπή μες στον Αύγουστο», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments