Ελλάδα

Ζάκυνθος: Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο

Ζάκυνθος: Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο
Ζάκυνθος: Πυροσβεστικό αεροσκάφος Πετζετέλ που μετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης, κατέπεσε στην περιοχή της φωτιάς που μαίνεται στο νησί.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ κατέπεσε στην περιοχή όπου επιχειρούσε, στην Ζάκυνθο. Υπενθυμίζουμε πως την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Εύβοια. Νωρίτερα, σήμερα Κυριακή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κος Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε ενημέρωση για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 35χρονος πιλότος φέρεται να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του, ενώ υπάρχουν αναφορές πως επιχειρήθηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος. Ζάκυνθος

Το αεροσκάφος είχε φύγει από την Κεφαλονιά στην Ζάκυνθο για να επιχειρήσει στις φωτιές.

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε στην περιοχή Λαγόποδο Ζακύνθου, την ώρα που το PZL επιχειρούσε σε πυρκαγιά σε κοντινό σημείο.

Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Ζάκυνθος: Οι φωτιές που μαίνονται στο νησί

Καίγεται και η Ζάκυνθος! Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπο». Ζάκυνθος

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμη είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίψεις νερού. Πιο αναλυτικά, στην πυρκαγιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments