Πολιτική

Πελώνη: Σταματήστε τα fake news – Όλοι είμαστε εδώ

Πελώνη: Σταματήστε τα fake news – Όλοι είμαστε εδώ
Πελώνη: Οργισμένη αντίδραση από την κυβερνητική εκπρόσωπο με αφορμή ψεύτικες δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο πως παραθέριζε μεσούσης της πύρινης λαίλαπας.

Την οργισμένη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη προκάλεσαν fake news τα οποία την ήθελαν να απολαμβάνει αμέριμνη τις διακοπές της μεσούσης της τραγωδίας των πυρκαγιών στην χώρα μας.

Πελώνη: «Ολοι είμαστε εδώ, είναι η ώρα της μάχης. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους»

Με ανάρτήσεις της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χαρακτηρίζει fake news τη διακίνηση σχολίων αναφορικά με τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

«Σταματήστε επιτέλους τα fake news! Όλοι είμαστε εδώ και οτιδήποτε άλλο το διαψεύδω κατηγορηματικά. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι επιλογή της κυβέρνησης η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή και να γίνεται από τον κ. Χαρδαλιά δύο φορές την ημέρα», τονίζει στην πρώτη ανάρτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε άλλη ανάρτησή της η κ. Πελώνη, συμπληρώνει τα εξής: «Παρακαλώ να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για Κούβες και άλλες αθλιότητες. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους». Πελώνη

Φωτιά Εύβοια: Ως τη θάλασσα οι φλόγες – Καίγονται σπίτια στο Πευκί

Δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς η φωτιά στην Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη και κυριολεκτικά κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Φωτιά Εύβοια: Οι τελευταίες εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο

Η μεγάλη μάχη δίνεται πλέον μέσα στο Πευκί όπου το μέτωπο μπήκε πλέον μέσα στον οικισμό και καίει σπίτια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ μέσα στον οικισμό υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν καθώς έχει κοπεί το νερό, να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της. Πελώνη

Παράλληλα, ένα άλλο πύρινο μέτωπο κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα  και πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, και τη θάλασσα. Η πύρινη λαίλαπα χτύπησε και το Καστρί όπου κάηκαν αρκετά σπίτια.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο. Πελώνη

Νωρίτερα, πάντως, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο,  να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά,  κόβοντας  τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments