Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα
Φωτιά στην Εύβοια: Κινδυνεύει η Ιστιαία.

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά στην Εύβοια, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη. Συγκλονιστικό βίντεο με drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα

Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό. Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό. Φωτιά στην Εύβοια

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Φωτιά στην Εύβοια: Σημαντική η βοήθεια των δυνάμεων του εξωτερικού

«Βοήθησαν τρομακτικά αυτά τα παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό Ρουμανία και Ουγγαρία και μπήκαν μέσα στη φλεγόμενη περιοχή. Δούλευαν ακατάπαυστα μέχρι να αναχαιτίσουν την φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Αργύρης Λιάσκος. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους και γιατί δούλευαν ακατάπαυστα δίπλα στις φλόγες μέχρι να φανεί αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Μας διδάσκουν πολλά», συμπλήρωσε. Φωτιά στην Εύβοια

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους «πριονάδες». Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος που ήταν μέσα στις φλόγες από τις πρώτες ώρες υπενθύμισε πως «οι «πριονάδες» έκαναν παρεμβάσεις στις Κεχριές, στο Σπαθάρι, τα Καλύβια και σε άλλα χωριά και έχουμε σήμερα τις μικρότερες απώλειες. Ακόμη και χθες το βράδυ ήταν συγκεντρωμένοι και όταν προέκυψε πληροφορία για κάποια αναζωπύρωση έτρεχαν παρά την κούραση τόσων ημερών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments