Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινητική στιγμή – Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα με ηλικιωμένο που κινδυνεύει

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινητική στιγμή – Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα με ηλικιωμένο που κινδυνεύει
Φωτιά στην Εύβοια: Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ του OPEN.

Μια σκηνή που συγκλονίζει καταγράφηκε ζωντανά στην συχνότητα του Open το απόγευμα της Δευτέρας, με τις στιγμές να μην είναι τίποτε άλλο παρά ανθρώπινες. Την ίδια ώρα η φωτιά μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια.

Στο σημείο όπου μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, βρίσκονταν και η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, η οποία μην αντέχοντας άλλο τις εικόνες καταστροφής, δάκρυσε «on air» την ώρα της τηλεοπτικής σύνδεσης.

Φωτιά στην Εύβοια: Το συγκινητικό περιστατικό

Η δημοσιογράφος του σταθμού, Ευλαμπία Ρέβη, βρίσκεται στην Γαλατσώνα, όπου οι φλόγες απειλούν το χωριό και ξεκινάει το ρεπορτάζ της λέγοντας πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των γύρω περιοχών από το 112 με έκτακτα μηνύματα. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η δημοσιογράφος μίλησε με έναν ηλικιωμένο που ήταν στην αυλή του σπιτιού του και ο οποίος με εμφανές πρόβλημα στο αναπνευστικό του έλεγε -όσο δυνατά μπορούσε να μιλήσει- πως από το μεσημέρι ρίχνει νερό στο σπίτι για να το προστατεύσει από τη φωτιά και πως φοβάται για το σπίτι του.

Η ρεπόρτερ αρχικά ψάχνει την τσάντα της για να βρει μια μάσκα να του δώσει, καθώς η ατμόσφαιρα από τη φωτιά είναι αποπνικτική. Δεν βρίσκει στην τσάντα της και λέει στον ηλικιωμένο πως θα του φέρει μία από το αυτοκίνητο, ενώ συνεχίζει να τον παρακινεί να φύγει από το σημείο για να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Τότε ο άνδρας δακρύζει λέγοντάς της «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον, κάτι που ήταν αρκετό για να «σπάσει» και η ίδια…

Ο διάλογος που εκτυλίσσεται μεταξύ τους είναι ο εξής:

Πρέπει να φύγετε, έχει έρθει εντολή εκκένωσης:

– Θα φύγω αύριο, θα πάω στην Αθήνα – Τώρα πρέπει να φύγετε – Πως, πού να πάω; – Ελάτε θα σας πάρουμε εμείς

Ο ηλικιωμένος άνθρωπος την ευχαριστεί, κλαίει από συγκίνηση και το ίδιο κάνει και η ρεπόρτερ του OPEN. Φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης για την Αβγαριά

«Αν βρίσκεστε στην Αβγαριά Εύβοιας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία Εύβοιας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112. Στο συγκεριμένο χωριό είχε σημειωθεί αναζωπύρωση μετά το μεσημέρι, η οποία απέκτησε τεράστιες διαστάσεις καθώς ειχαν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments