Πολιτική

Φωτιές Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι αποφάσεις

Φωτιές Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι αποφάσεις
Φωτιές Ελλάδα: Θα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αύριο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών από τις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φωτιές Ελλάδα: Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο οι αποφάσεις

Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα ληφθούν στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων, θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς. Φωτιές Ελλάδα

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, ‘Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Φωτιές Ελλάδα

Φωτιές Ελλάδα: Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια

Για 1000 καμένα σπίτια μόνο στον Δήμο Μαντουδίου, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή ζητούσαν περισσότερα ενάερια μέσα, αλλά ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στον Δήμο Μαντουδίου έχουν καεί 450.000 στρέμματα», από τα συνολικά 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο Δήμος. Φωτιές Ελλάδα

Σε ότι αφορά τις καταστροφές σε σπίτια είπε ότι «στον Δήμο Μαντουδίου, η φωτιά μπήκε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι. Τα καμένα σπίτια είναι 1000 μόνο στον Δήμο μας» και προειδοποίησε ότι επείγει τώρα η αποκατάσταση και η στήριξη των πολιτών από το Κράτος – λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν που να μείνουν και πώς να ζήσουν- αλλά και η πρόνοια για τον χειμώνα που έρχεται καθώς «έρχονται πλημμύρες μετά από λίγους μήνες».

Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που δίνει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments