Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δυστυχώς ο πρωθυπουργός επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Δυστυχώς ο πρωθυπουργός επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία
ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή κριτική για το μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του για το μήνυμα του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ζήτησε συγνώμη, επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο»

«Για άλλη μια φορά, με την τραγωδία σε εξέλιξη, μίλησε για τον εαυτό του και τις δήθεν μεγάλες του επιτυχίες. Έχρισε ξανά τον εαυτό του νικητή στην μάχη με την πανδημία, αλλά δεν είπε κουβέντα για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους στις τελευταίες πυρκαγιές. Μια κατάρρευση που όλοι παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζει: «Ζήτησε συγνώμη, επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο». ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει. Είπε για τυχόν αστοχίες -ούτε μία όμως δεν κατονόμασε και δεν παραδέχτηκε. Δήλωσε ότι συναισθάνεται την οργή όσων ζητούσαν βοήθεια, κακώς κατά τη γνώμη του, γιατί δεν ήξεραν ότι τα εναέρια μέσα πετούσαν αλλού ή ήταν απαγορευτικές οι συνθήκες για να πετάξουν» συνεχίζει και καταλήγει:

«Με δυο λόγια απολύτως έξω από το κλίμα της κοινωνίας και αμετανόητος. Δηλαδή ο γνωστός Μητσοτάκης, που έχουμε πια αρχίσει να τον καταλαβαίνουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας».

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του

«Το ότι σώθηκαν άνθρωποι, με πλήρη σχέδια εκκένωσης, οφείλεται στον επαγγελματισμό της Πολιτικής Προστασίας, στη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Δεν ήταν αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία πολλών οικισμών που τελικά δεν κάηκαν χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών, και φυσικά των πιλότων μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε λίγα 24ωρα σε 141 περιοχές έγιναν 62 οργανωμένες απομακρύνσεις κατοίκων», ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες που πήρε η κυβέρνηση. Φωτιές

«Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους. Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments