Ελλάδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Εκκενώνονται 19 οικισμοί

Φωτιά στη Γορτυνία: Εκκενώνονται 19 οικισμοί
Φωτιά στη Γορτυνία: Χειρότερη η εικόνα του μετώπου.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Γορτυνία. Εντολή εκκένωσης 19 οικισμών έδωσε η Πυροσβεστική, μέσω του 112, στην περιοχή της Γορτυνίας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι.

Φωτιά στη Γορτυνία: Δύο μηνύματα από το 112

Σύμφωνα με τα δυο μηνύματα του 112, ζητήθηκε εκκένωση από τους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι, με κατεύθυνση τα Τρόπαια ή την Τρίπολη.

Τα μηνύματα που εστάλησαν για τις εκκενώσεις, αναφέρουν:

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για Λιβαδάκι και Καπελλίτσα, με μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ώστε να κατευθυνθούν τώρα προς τη Γέφυρα Σέκουλα.

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος. Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα». Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους». Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα». Φωτιά στη Γορτυνία

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στην Εύβοια πριν από λίγο προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας:

  • Κύπριος πυροσβέστης 38 ετών, με μικρό ρωγμώδες επίμηκες κάταγμα στη διάφυση της κνήμης, χωρίς λύση του φλοιού (κάταγμα εκ πλήξεως). Έγινε ακινητοποίηση, δεν χρήζει διακομιδής.
  • 16χρονος, εθελοντής από το Ασμήνιο, με κάταγμα εγγύς φάλαγγας αριστερού δείκτη χειρός. Αντιμετωπίστηκε και αποχώρησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments