Ελλάδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Πύρινο μέτωπο 10 χιλιομέτρων

Φωτιά στη Γορτυνία: Πύρινο μέτωπο 10 χιλιομέτρων
Φωτιά στη Γορτυνία: Μεταβαίνει στο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά στη Γορτυνία λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλο το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας είναι 10 χιλιόμετρα. Οι φλόγες πέρασαν στο Λιβαδάκι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Έχουν εκκενωθεί 19 οικισμοί. Ακόμα, 4 άτομα στο Καστρακι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και αλλά 3 στο Φαναράκι βρίσκονται σε στάβλο εγκλωβισμένοι λέει ο Πρόεδρος της κοινότητας. Όπως ανέφερε τους ψάχνουν οι Αρχές.

Φωτιά στη Γορτυνία: Έκκληση του δημάρχου – Μεταβαίνει στο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Συγκεκριμένα, δήλωσε πριν λίγο: «Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν πολλοί οικισμοί διάσπαρτοι ο ένας δίπλα στον άλλο αλλά και μεμονωμένα σπίτια. Το μέτωπο είναι πολλών χιλιομέτρων και έχει χαθεί ο έλεγχος από κάθε πλευρά. Ότι να πω είναι λίγο. Το μόνο που ωφελεί να πω αυτή την ώρα είναι προς τα Μέσα και κάθε κατεύθυνση είναι να μας στείλουν όποιες δυνάμεις μπορούν να σώσουμε τους ανθρώπους πρώτα απ’ όλα.

Φωτιά στη Γορτυνία

Aυτή την ώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο. Η φωτιά μετακινείται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Με καλούν από το ένα χωριό και μου ζητάνε Πυροσβεστικό όχημα, με καλούν από το άλλο χωριό, στείλε μου ενίσχυση, με καλούν από το τρίτο χωριό μου φωνάζουν «σώσε με», καλούν από το δέκατο χωριό μου λένε «μας ξέχασες». Τι άλλο να πω! Κάλεσα Υπουργούς, κάλεσα γραφεία, κάλεσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τι άλλο να πω. Υπάρχει μια πληροφορία ότι, ό,τι διαθέσιμο μέσο υπάρχει έρχεται στην περιοχή μας… Παρ’ όλα αυτά έχει χαθεί ο έλεγχος εντελώς. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Απευθύνω έκκληση! Βοήθεια! Βοήθεια! Βοήθεια!».

Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη και τις εκκλήσεις του για βοήθεια, στην Γορτυνία μεταβαίνει τώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικης.

Φωτιά στη Γορτυνία: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments